Общинският съветник от ГЕРБ-Перник Румяна Гьорева изпрати отворено писмо до

...
Общинският съветник от ГЕРБ-Перник Румяна Гьорева изпрати отворено писмо до
Коментари Харесай

Общинарката с частната детска градина в Перник се отказва от договора

Общинският консултант от ГЕРБ-Перник Румяна Гьорева изпрати отворено писмо до медиите, в което афишира, че се отхвърля от контракта с община Перник, с който част от постройката на детска градина "Пролет " й е отдадена чартърен.

Ето какво декларира Румяна Гьорева:

"По мотив днешния репортаж в утринния блок на БТВ, който касае решение на Общински съвет – Перник, за отдаване на част от постройка на частна детска градина и зародилото публично напрежение, желая да направя следните обяснения:

Смятах, че дългогодишният ми опит като учител и специалист в Регионалния инспекторат по обучение, ми разрешава да поема отговорността и да основа условия и атмосфера за образование и занимания на децата на Перник. Затова и участвах в процедурата, която предвиждаше да се реновира от години пустеещата част от постройката на детска градина номер 10 и в тези пространства да се възпитават 24 деца.

След зародилото напрежение и след спекулациите, които последваха, бих желала да заявя: Отказвам се от контракта с община Перник и подарявам безплатно в интерес на общината и детската градина средствата, вложени в ремонта на постройката.

Като човек с достолепие, който надълбоко почита политическата мощ, която поддържа, не бих си разрешила с това мое деяние да накърнявам престижа й. Декларирам, че неотложно стартирам дейности по искане за преустановяване на контракта и оформянето на документите за подаяние ", се споделя в писмото.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР