Общинският съветник е категоричен, че СО не казва цялата истина

...
Общинският съветник е категоричен, че СО не казва цялата истина
Коментари Харесай

Контрера, ВМРО: Столична община да не прикрива държавата за природния газ!

Общинският консултант е безапелационен, че Следствен отдел към окръжна прокуратура не споделя цялата истина какви ще са действителните последствия от прекъсването на природния газ
Според общинските съветници от Вътрешна македонска революционна организация в София Столична община замита мащаба на вероятните вреди за софиянци от прекъсването на природния газ от страна на „ Газпром “. Повод за тази реакция е свиканата на пожар изключителна комисия по инженерна инфраструктура към Столичния общински съвет. Според съветниците от Вътрешна македонска революционна организация една част от истината за действителното състояние е била спестена.

Така администрацията на ГЕРБ се пробва да флиртува с държавното управление на смяната и по-конкретно с новия любимец на американското посолство – Асен Василев, който евентуално ще смени потвърдено несъответстващия настоящ министър-председател, споделят патриотите.

Вътрешна македонска революционна организация – София счита, че комисията е била свикана преждевременно, евентуално по ПР и рейтингови съображения и се е позволило да бъдат изречени редица полуистини, които да не провокират обществен гърмеж, който да притисне държавното управление.

„ Смятам, че ГЕРБ, въпреки да са съпротива, не желаят действително в този момент да смъкват тази нефелна държавна власт, по тази причина са подхванали тактичност да успокояват народонаселението, сакън да не скочат хората да смъкват Промяната, Демократична България, Слави и Корнелия Нинова от власт “, споделя Карлос Контрера – общински консултант от Вътрешна македонска революционна организация.

„ Описаната по време на съвещанието на комисията обстановка не е точна. Аз не виждам на никое място писмени, ясни точни гаранции, че природен газ ще има за „ Топлофикация – София “ и градския превоз. За разлика от кмета аз нямам доверие на телефонни позвънявания. Имаме заричане на думи, което не е съществено. Не можеш да изслушваш пострадалите преди черно на бяло страната да ти е споделила какво тъкмо става. ПР-ът е хубаво нещо, само че се връща като бумеранг. Бързите решения в политиката са нормално неверни. Що касае Топлофикация - цялостна нелепост е тиражираното понижение на температурата на топлата вода. Заради обстановката с ремонта на АЕЦ, спрените ПАВЕЦ Чаира и Марица-3 Топлофикация ще би трябвало да създават повече ток, което значи по-голямо натоварване на цялата система за изстудяване. Това значи евентуални повреди, в това число на магистрални топлопроводи. Това беше спестено. Гаранции за доставки на газ няма, само че не беше казано. Утре бордът на Топлофикация ще пристигна да реве в СОС, че страната ги е прецакала. И това не се сподели. Не имам вяра на успокоителни думи нито на сдруженията, нито на ГЕРБ “, безапелационен е Контрера.

„ По отношение на превоза откровено се смях като прочетох, тъй като 50% от действителната обстановка е казана. И виновността не е на оператора, а на тия, които са го инструктирали без да питат преди този момент какво и по какъв начин се прави. Доставките на природен газ за Столичен автотранспорт не са обезпечени. От два месеца пиша писма до страната, пращах данни, формален отговор няма. Самият автотранспорт няма и от кое място да заплати по-скъп газ, даже да го има. В момента към 50% от рейсовете са на газ и в случай че той спре, действително градският автобусен превоз ще може да вози едвам на 1/3, че и по-малко. Около 60 и над 60 рейса от дизеловите няма да могат да излязат изобщо заради липса на части и обслужване. Може да ги видите по гаражите по какъв начин седят като монументи. Отделно от това въвеждането на летни написания е нелепост. Трябва да се работи гъвкаво, а не на ангро. Това значи, че някои линии ще се разредят повече, само че тежките линии като 204, 280, 94, 72 и други не би трябвало да се понижават. Отделно от това още от февруари със Столичен електротранспорт сме създали вид, в който тролеите и трамваите да се усилят, където може (с към 20%), с цел да покрият рейсовете при прекъсване на природния газ. Има и доста други неща, само че на 9-и май ще ги преглеждаме в закрито съвещание на комисията по превоз, тъй като част от тях касаят търговски взаимоотношения и националната сигурност. За разлика от някои аз съм последовател на метода първо да се събере информация и тогава да се изпъчиш пред медиите “, акцентира общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация.

„ ГЕРБ прибързаха да се подмазват на властта и съгласно мен бумерангът ще се върне скоро, тъй като обстановката е по-тежка даже в сравнение с наподобява. Това е въпрос на политически избор. Аз имам навика да споделям истината, даже да не е електорално или ПР угодно. Има огромни опасности както за Топлофикация, по този начин и за градския превоз. Между другото частният транспортьор с напълно газови рейсове подсигурява, че ще обслужва линиите си без никакви проблеми и прецизно по контракт, макар обстановката, нищо, че Столична община даже не му заплаща в точния момент. Остава открит въпросът – кой и по какъв начин реши да залъгва софиянци, че и тази рецесия ще мине безметежно и леко. Чудя се на акъла на някои хора, които си мислят, че ще седнат на три стола и най-после няма да ги удари тоягата. В политиката е значимо да казваш на хората действителната обстановка, другото е харакири, само че на „ Московска “ 33 тези уроци се учат мъчно и с наново и петорно настъпване на една и съща мотика “, счита Карлос Контрера.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР