Общинският съвет взе решение за ликвидацията на Инсинератор Пловдив ЕООД.

...
Общинският съвет взе решение за ликвидацията на Инсинератор Пловдив ЕООД.
Коментари Харесай

Ликвидираха неработещия от 15 години инсинератор

Общинският съвет взе решение за ликвидацията на „ Инсинератор Пловдив ” ЕООД. Предприятието до момента не е работило и като съществуващо юридическо лице единствено натрупа загуби. Предложението бе признато с 30 гласа.

Зам.-кметът по финанси Величко Родопски напомни, че в случай че не бъде ликвидирано предприятието, с цел да работи в него би трябвало да вложим едно 8-10 милиона.

„ Там от 15 години не е имало активност. Вътре има едни кашони с машини – ние не знаем какви са. Няма програмен продукт, с който да стартира работата – просто едни кашони си стоят там. Не е ли по-добре да имаме действително дружество, където да се преработват отпадъците на града, а не като в този момент да стоим и да трупаме отговорности ”, попита Родопски.

Общинската съветничка от „ Демократична България ” Веселина Александрова напомни, че в решението не е посочено на какво съображение стартира производството по разпродажба.

„ Следва да се запише, че прекратяваме активността на сдружението. Ние сме де факто в неплатежоспособност ", сподели тя.

Николай Радев от Българска социалистическа партия обгърнати Велико Родопски, че подвежда общинските съветници. „ Нищо не пречи да се започва процедурата по концесионирането на постройката и машините.

А с предлагането което внесохте преди време с декапитилизирането на сдружението вие го вкарвате в неплатежоспособност. Тези които вземат решение за ликвидацията ще вземат закононесъобразно решение ”, сподели Радев. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР