Общинският съвет във Варна разсрочи задълженията на Дворец на културата

...
Общинският съвет във Варна разсрочи задълженията на Дворец на културата
Коментари Харесай

Разсрочиха задълженията на един от символите на Варна

Общинският съвет във Варна разсрочи отговорностите на " Дворец на културата и спорта " ЕАД. Това стана на съвещание през днешния ден, съобщи кореспондент на Varna24.bg .

Задълженията са за локални налози и такси - главница в размер на 228 189,18 лв. и рента в размер на 266 578,61 лв., и за твърди битови боклуци в размер на 76 311,72 лева и рента - 79 354,98 лв..

Отсрочката, която желаят от едноличното акционерно сдружение (в чийто активи е Спортна зала и Летния театър) е неотложно с оглед осъществяването на утвърдената от Общинския съвет от предходната година Инвестиционна стратегия, в която се дава единодушие за банков заем за финансиране на 100% от строително-монтажни действия за нов под земята паркинг, фотоволтаична система, нова многофункционална зала, нов шоурум, която ще е в размер на 18 милиона лв..

Председателят на Общински съвет Тодор Балабанов изясни на съветниците, че тези отговорности са от предишни интервали. От 10 години, от когато сдружението има ново управление, средствата за локални налози и такси и битова боклук се заплащат регулярно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР