Общинският съвет във Варна отложи разглеждането на казуса със заведението

...
Общинският съвет във Варна отложи разглеждането на казуса със заведението
Коментари Харесай

ОбС отложи разглеждането на казуса със заведението на олимпийския шампион Ивайло Маринов

Общинският съвет във Варна отсрочи разглеждането на проблема със заведението на олимпийския първенец Ивайло Маринов.

Това стана ясно на днешното съвещание, съобщи кореспондент на Varna24.bg . Вчера кметът на морския град Иван Портних съобщил на ръководителя на Общински съвет Тодор Балабанов, че се приключва процедурата по оповестяването на търг на заведението, което се намира край басейн " Приморски " (в метода към Морска гара).

Припомняме, че във вторник спортисти във Варна стачкуваха пред Община Варна с искане популярния първенец да не бъде гонен. Те се бяха зарекли да се съберат през днешния ден на сесията на съвета. Говорих с тях и ги разубедих, сподели за Varna24.bg преди начало сесията през днешния ден Ивайло Маринов.

От трибуната в зала " Пленарна " общинският консултант Христо Атанасов, който бе наклеветен от разнообразни хора в морския град, че е в дъното по предизвикването на процедура по оповестяване на търг на заведението на първенеца, изнесе обстоятелства по проблема.

Той се таи в далечната 1993 година. Тогава - на 18 май, е взето решение за взаимна активност по ръководство на терена сред Община Варна и Едноличен търговец с име Пенка Христова. Товата Едноличен търговец е платил 6 хиляди лв.. Договорът бил възобновен на 1 ноември 1994 година. После - чак пред 2002 година общината дала спомагателни 50 квадрата на Едноличен търговец, който стопанисвал заведението.

Общинският консултант Христо Атанасов разкри още, че финансови доклади Едноличен търговец е подавал до 2010 година. После такива липсвали.

Председателят на Общински съвет Тодор Балабанов изясни, че кметът Портних е прекратил процедурата и заради това, сега липсва причина за по нататъшни дейности от страна на Общинския съвет във Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР