Общинският съвет във Варна отказа да отпусне 63 хиляди лева

...
Общинският съвет във Варна отказа да отпусне 63 хиляди лева
Коментари Харесай

Общинският съвет на Варна отказа да даде още пари за „катедралата“ на Бойко Борисов

Общинският съвет във Варна отхвърли да отпусне 63 хиляди лв. за доплащане на оградата на новия православен храм „ Св. Прокопий Варненски “. Гласовете в интерес на финансирането бяха повече – 23 „ за “ против 18 „ въздържал се “, само че не бяха задоволително, с цел да бъде признато.

Съветници от разнообразни групи обясниха, че се въздържат да провиснал парите, тъй като са били заблудени за разходването на към този момент отпуснати общински средства от срана на настоятелството на храма. Те акцентираха, че общината е дала стотици хиляди, само че отчетността къде са отишли те, на процедура липсва.

От ГЕРБ, които имат най-голямата група в съвета, застанаха твърдо зад финансирането. Те, както и зам.-кмета Христо Иванов дефинираха „ Св. Прокопий Варненски “ като „ катедрала “. Това в действителност не е по този начин, тъй като катедралния храм на Варна постоянно е бил и си остава „ Св. Успение Богородично “.

„ Строим нова катедрала във Варна “, беше изказване на някогашния министър председател Бойко Борисов, с което той явно искаше да подчертае приноса на държавното управление си за новия храм. Явно представителите на партията му не престават да употребяват израза на водача си, въпреки и да не дава отговор на истината.

Важен аргумент срещу отпущането още 63 хиляди лв. за оградата на „ Св. Прокопий Варненски “ дадоха от Демократична България. Според тях един съвременен храм не би трябвало да разделя, а да свързва хората и затова оградата като цяло е ненужна.

В последващо решение, Общински съвет – Варна утвърди отпущането 410 000 лева от общинския бюджет за същинската катедрала на града - „ Св. Успение Богородично “. Средствата ще бъдат употребявани за ремонт на ефектното осветяване на фасадата и възстановяване на осветеността на кръста и позлатени кули.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР