Общинският съвет в Пловдив ще гласува предложение от кмета Костадин

...
Общинският съвет в Пловдив ще гласува предложение от кмета Костадин
Коментари Харесай

Отказват да дадат емблематичен ресторант в Пловдив на близък до Зико бизнесмен

Общинският съвет в Пловдив ще гласоподава предложение от кмета Костадин Димитров за отхвърли на отдаването на ресторант „ Ловен парк ” чартърен за 10 години на компания „ Файнд Фууд ”.  Решението за стартирането на търга за заведението край Гребната база бе гласувано в предишния мандат през септември – няколко месеца преди изборите.
Прочетете още
Инициативата за търга бе от компанията „ Файн Фуудс ”, която го стопанисва заведението от 2005  година. Тя се държи Димитър Здравчев, който е непосредствен на  бившия кмет Здравко Димитров.

Търгът бе изработен със наложителна инвестиция за ремонт на ВиК и Ел. съоръжения в постройките и двора, построяването на нова ограда, както и настилки и стени. Сметната сума за ремонта е 608 хиляди лв. с Данък добавена стойност.

Месечният наем, от който започва  търга бе 7029 лв. на месец за целия терен, който е с повърхност от 2900 кв.м, а вътре има 1500 РЗП. Това прави по  4,6 лв. на кв.м РЗП, без да се взима откритата повърхност на ресторанта.  Според изчисленията на Община Пловдив за 10 години наемът ще бъде 843 592 лв.. В предишния мандат съветниците взеха решение  бъдещия наемател да му се  приспадне сумата за ремонта от 608 хиляди лв..  С други думи наемната цена на ресторанта за 10 години щеше да бъде 235 хиляди лв., или 1958 лв. на месец.

Няколко дни преди изборите комисията в незабавен порядък е провела търга, като предстоящо точно „ Файн Фуудс ” са го спечелили с оферта от 7100 лв. на месец и 610 хиляди лв. инвестиция, като това е за идващите 10 години.

Единствената стъпка, която е оставала е Общинският съвет да го утвърди. Вместо това кметът Костадин Димитров предлага да се откаже утвърждението за подписване на контракт и да се пристъпи към прекратяването на търга.

В претекстовете е записано, че в отчет до градоначалника е разказано, че процедурата и по този начин оферти контракт е неуместен. От една страна тъй като на процедура липсват доходи за Община Пловдив, а от друга – парцелът не е каран в Годишната стратегия за предписание с имущество. Изтъка се, че са препоръчани и различни решения във връзка бъдещето стопанисване и отдаване на ресторанта.

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР