Общинският съвет в Пловдив насрочи извънредна сесия на 8 април,

...
Общинският съвет в Пловдив насрочи извънредна сесия на 8 април,
Коментари Харесай

Фондация "Пловдив 2019" ще отчете дейността си на извънредна сесия на общинския съвет в града

Общинският съвет в Пловдив насрочи изключителна сесия на 8 април, на която фондация " Пловдив 2019 " ще би трябвало да даде доклад за активността си и за изразходваните от нея обществени средства, научи " Дневник " от пресцентъра на общинския съвет.

Сесията е по искане на партийните организации на Българска социалистическа партия, Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ и на районната партия " Съюз за Пловдив ". За задачата са събрани 21 подписа, а при събрани 18 подписа общинския съвет е задължен да насрочи изключителна сесия.

Според обява на " Дарик " от 1 април в дневния ред на изключителната сесия ще бъде и оставката на артистичния шеф на фондация " Пловдив 2019 " Светлана Куюмджиева.

През тази година фондацията разполага с съвсем 11 млн. лв., като в сумата не влиза бюджетът на откриващото събитие, което се състоя на 12 януари. Окръжна прокуратура - Пловдив, към момента ревизира по какъв начин са изхарчени парите за откриването на " Пловдив 2019 ".

За 2019 година за маркетинг и реклама са планувани близо 1.75 млн. лв., а за заплати и разноски - 1.5 милиона лв.. За финансиране на плановете от културната стратегия на " Пловдив 2019 " са планувани 7.8 млн. лв., само че бистрота за работата на фондацията няма, подчертал е водачът на " Съюз за Пловдив " Дани Каназирева, съобщи " Дарик ".

Преди три седмици локалните организации на Вътрешна македонска революционна организация и Българска социалистическа партия желаеха оставката на артистичния шеф на фондация " Пловдив 2019 " Светлана Куюмджиева поради събитие, отдадено на ЛГБТИ общността.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Пловдив 2019 (46)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР