Общинският съвет в Девин гласува на днешното си заседание да

...
Общинският съвет в Девин гласува на днешното си заседание да
Коментари Харесай

Тъжна действителност: Училище на почти 100 години затваря врати, няма деца

Общинският съвет в Девин гласоподава на днешното си съвещание да бъде закрито учебното заведение в с. Лясково. Това показа за Българска телеграфна агенция кметът на Девин Здравко Иванов. Затварянето на класните стаи е поради незадоволително възпитаници в образователното заведение с съвсем 100–годишна история.

До закриване на Основното учебно заведение в Лясково се стигна, откакто двамата останали възпитаници в селото се записали да учат в Девин. През предходната година в класните стаи в Лясково са обучавали общо седем възпитаници. Проблемът със застаряващото население на родопските села е изключително остър и в община Девин, показват от Общинската администрация.

През последните пет години в общината са затворени още две селски учебни заведения – в Осиково и Селча. 

През образователната 2023-24 година в община Девин се резервират две предпазени учебни заведения – в селата Гьоврен и Триград. В класните стаи в Триград ще учат общо девет възпитаници.  

Училището в Лясково е единственото затворено учебно заведение в област Смолян през тази година по данни на Регионалното ръководство на образованието. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР