Общинският съвет ще възложи на главния архитект на Пловдив Димитър

...
Общинският съвет ще възложи на главния архитект на Пловдив Димитър
Коментари Харесай

Общински съветник хвърли ръкавицата на главния архитект на П...

Общинският съвет ще разпореди на основния проектант на Пловдив Димитър Ахрянов да показа писмен отчет за всички промени на направения план на Общ организационен проект на града /ОУП/ и настоящия досега от 2007 година насам, както и претекстовете за какво са направени тези промени.



Предложението е на общинския консултант Слави Георгиев и ще се разисква на сесията в четвъртък. Според старейшината отчетът би трябвало да бъде импортиран до 31 април и да се прегледа навън съвещание на всички комисии в локалния парламент.

Слави Георгиев припомня, че територията на община Пловдив е в напреднала фаза на презастрояване при изострен дефицит на зелени площи в несъгласие на европейските нормативи.

„ До този миг Общинският съвет не е получил никаква информация за плана на Общ устройствен план. Редките осведомителни изяви на чиновници на общината по тази тематика е извънредно неефективна форма за връзка ", акцентира Георгиев.

Проектът за изменението на плана на Общ устройствен план беше предоставен на „ Булплан” ООД. Фирмата показа предварителния вид през ноември 2019 година

Едва след една година беше проведена обществена полемика с жителите от шестте региона. Проектантите дадоха обещание промени с новия проект, които да спрат презастрояването. Така, застроителната височина се занижава до 8 етажа, като се изключи 4 региона на високо строителство: северно от Пазарджишко шосе, Скобелева майка, северната част от „ Гагарин “, западната част на „ Тракия “ в региона на бул. „ Менделеев “.



Според създателите на плана 1 милиарда лв. коства разширението на пътната мрежа, с цел да се реши казусът с трафика. Те показват като един от най-важните обекти Южната дъга.

Главният проектант даде обещание повече озеленяване – два нови огромни парка в североизточната и югозападната част на Пловдив. До този миг обаче Общ устройствен план не е импортиран в локалния парламент и надлежно не е признат.

Свързани вести Разгорещен спор за новия Общ устройствен план на Пловдив СНИМКИ Градският S-бан заложен в новия Общ устройствен план на Пловдив Арх. Тодор Абаджиев: Да извадят новия Общ устройствен план на светло
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР