Общинският съвет ще разгледа предложението за удостояване на актьора Стоян

...
Общинският съвет ще разгледа предложението за удостояване на актьора Стоян
Коментари Харесай

Общинският съвет гласува удостояването на Стоян Сърданов с “Почетен гражданин на Пловдив“

Общинският съвет ще прегледа предлагането за почитане на артиста Стоян Сърданов със званието " Почетен жител на Пловдив " на идната си сесия на 2 август. Инициативата е на шефа на Радио Пловдив Чавдар Каришев, проф. доктор Веселина Горанова-Маринова, шефа на ХГ " Св. св. Кирил и Методий " и актрисата от Пловдивския спектакъл и общински консултант Ивана Папазова.
Прочетете още
Стоян Сърданов е едно от знаковите лица на трупата под тепетата. Той е част от нея от 1977 година Стотици са функциите в спектакли от афиша на театъра снимал е и във филми и сериали. Работил е с най-знаковите български режисьори - Любен Гройс, Леон Даниел, проф. Крикор Азарян, проф. Юлия Огнянова, проф. Красимир Спасов, проф. Иван Добчев, Николай Ламбрев, Иван Урумов, Леонард Капон, Диана Добрева.

В киното снима с Генчо Генчев, Бинка Желязкова, Санко Обрешков, Мария Пеева, Орфей Цоков, Константин Бонев и други

Сърданов е притежател на премия " Аскеер " за ролята на маг Раджапур в " Хотел сред тоя и оня свят ", премия " Пловдив " за ролята на Сократ в спектакъла " Последната нощ на Сократ " и Почетен знак на Община Пловдив.

От години Сърданов дружно с колежката си Ивана Папазова работят с деца до 13 години в школата по актьорско майсторство " Любен Гройс ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР