Общинският съвет - Пловдив се обяви против увеличението на капитала

...
Общинският съвет - Пловдив се обяви против увеличението на капитала
Коментари Харесай

39 общински съветници против участието на Варна в Пълдин ту...

Общинският съвет - Пловдив се разгласи срещу нарастването на капитала в смесеното сдружение “Пълдин туринвест ” посредством непарична вноска на община - Варна, която се равнява на 16 млн. лв..

Решението беше взето на днешната сесия по предложение на Веселина Александрова от Демократична България и подкрепено от 39 съветници. Другите 9 най-вече от Автентична лява Българска социалистическа партия се въздържаха.



Дебатите продължиха повече от час. Общото заседание на акционерите на Пълдин туринвест е планувано през днешния ден в 13 часа.

В залата се чуха  различни оферти, в това число Общината да закупи акциите на Варна, които й бяха трансферирани от страната през 2016 година в Международен панаир.



Веселина Александрова сподели графики, на които се вижда, че с нарастването на капитала делът на община Пловдив в Пълдин туринвест  се понижава от 25  на 100, които са блокираща квота, на 22. 9 %. Съответно в Панаира  Пълдинтур инвест, чийто главен съучастник е Георги Гергов, придобива 79, 39 на 100, а страната - 20, 64 на 100.



Община - Пловдив ще апелира във Върховен административен съд решението за нарастване на капитала, в случай че Общото заседание на акционерите го вземе, макар мнението на Общинския съвет.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР