Общинският съвет (ОбС) прие Средносрочна бюджетна прогноза за местни дейности

...
Общинският съвет (ОбС) прие Средносрочна бюджетна прогноза за местни дейности
Коментари Харесай

Общинският съвет прие Средносрочна бюджетна прогноза на Община Мездра за периода 2024-2026 г.

Общинският съвет (ОбС) одобри Средносрочна бюджетна прогноза за локални действия на Община Мездра за интервала 2024-2026 година, Прогноза на индикаторите за поети задължения и за отговорности за разноски за 2023-2024 година и Прогноза за общинския дълг и разноските за лихви по него за интервала 2024-2026 година Решението беше взето на мартенската сесия на локалния парламент.
 
Приети бяха също Анализ на потребностите от обществени услуги на общинско и регионално равнище, които се финансират напълно или отчасти от държавния бюджет, Краткосрочна стратегия за поощряване потреблението на сила от възобновими източници и биогорива на територията на общината за интервала 2023-2025 година и Отчет на Програмата за запазване на околната среда на община Мездра за 2022 година
 
 Заседание на ОбС-Мездра Заседание на ОбС-Мездра Източник: Община Мездра
Общински съвет даде позволение за отдаване чартърен посредством осъществяване на конкурс и за подписване на контракт за наем на общински неподвижен парцел - едноетажна солидна постройка за публично хранене, включена в капитала на " МБАЛ Мездра " ЕООД. Определеният период на контракта за наем е 10 години, а предметът на активност - Център за работа с деца.
 
Във връзка с отправена покана за постоянно неприсъствено съвещание на Общото заседание на Асоциацията по водоснабдяване и канализация на обособената територия, обслужвана от " ВиК " ООД - Враца, Общински съвет даде мандат на кмета Иван Аспарухов, в качеството му на представител на Община Мездра в Общото заседание, да показа в период до 12 април позицията на Общината по точките, включени в дневния ред.
 
 Кметът на Мездра инж. Иван Аспарухов Кметът на Мездра инж. Иван Аспарухов Източник: Община Мездра
Местният парламент даде единодушие да се включи за продажба в Програмата за ръководство и предписание с общинско имущество за 2023 година аграрен парцел частна общинска благосъстоятелност в с. Зверино и даде три аграрни парцела от Общинския аграрен фонд - два в землището на с. Моравица и един в землището на с. Игнатица, на притежатели, открили границите на земеделските парцели в съществуващи остарели действителни граници.
 
С обособени решения съветниците поддържаха построяването на фотоволтаични централи в землищата на селата Брусен, Игнатица, Горна и Долна Кремена.
 
По предложение на кметския наместник на с. Руска Бела Владимир Пенчев две безименни улици в селото бяха именувани на видни рускобелчани - детският публицист, публицист и преводач Асен Босев (1913-1997 г.) и неговият по-малък брат Крум Босев (1920-2011 г.), посланик и публицист, първият българин, " стъпил " на Северния полюс.
 
Общински съвет реши да бъде отпусната еднократна финансова помощ в размер на минималната работна заплата за страната - 780 лева, на самотно живеещия Йото Христов от с. Типченица за справяне с следствията от зародил в дома му битов пожар.
 
Местният парламент разпореди на кмета на общината да предприеме нужните дейности за осъществяване на настоящ ремонт на покрива на детската градина в с. Оселна и даде единодушие за взимане решение за смяна типа на собствеността и оповестяване на процедури за продажба на постройката на Здравния дом в с. Горна Кремена.
 
Относно искане, постъпило от Петко Карашлийски - ръководител на ФК Ботевъ - с. Брусен, за създаване на мини футболно игрище с изкуствена настилка в селото, Общински съвет реши след привършване на процедурата за смяна на предназначението на земеделска земя, според направен и утвърден в Министерство на земеделието Подробен организационен проект, предлагането на вносителя да бъде прегледано и разисквано за включване в Инвестиционната стратегия на Община Мездра.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР