Общинският съвет единодушно подкрепи проектобюджета на община Добрич на днешната

...
Общинският съвет единодушно подкрепи проектобюджета на община Добрич на днешната
Коментари Харесай

Новият бюджет на Добрич е приет, общината помага на млади родители с висше образование

Общинският съвет единомислещо поддържа проектобюджета на община Добрич на днешната си сесия. Планираните доходи са в размер на 66 302 837 лева ., от които 41,4 млн. лева са за делегирани държавни действия. Приходите за локални действия възлизат на 24 865 824 лева .
Най-голям дял от него е очакван за функционалност „ Образование “. Планираните средства са 29 581 887 лв., от които лични доходи на учебните заведения възлиза на 557 521 лева Субсидията от централния бюджет възлиза на 27 529 745 лева , а 1 494 621 лева е временен излишък от 2018 година
Общинските съветници отхвърлиха предлагането да бъдат подкрепени спортните клубове в града с 200 хиляди лева
На последващи сесии ще се разисква настояването на управлението на многопрофилната болница за подкрепяне с 60 хиляди лева за закупуване на инсталация . Посочено беше, че такова разпределяне на средства е незаконосъобразно, защото общините нямат право да финансират търговски сдружения, каквото е болничното заведение. Това може да стане единствено в случай че на общо заседание на здравното заведение се реши общините да подвигат капитала си в здравното сдружение при всяко финансиране, както това прави страната. Общинският консултант Герман Германов уточни, че първоначално държавното присъединяване в многопрофилната болница на Добрич е било 51%, а към този момент е 63 на 100, защото при всяко закупуване на инсталация страната си подвига капитала .
Допълнително ще бъде прегледано и предлагането за заделяне на 30 хиляди лева от бюджета за общински фонд, който да подкрепя млади фамилии с висше обучение. Според вносителя Тихомир Маринов от Вътрешна македонска революционна организация такава процедура съществува в общините Елин Пелин, Плевен, Созопол и други Създадена беше краткотрайна комисия, която да изготви устав за разходването на средствата от този фонд. Отхвърлено беше настояването на съветници от „ Атака “ и Българска социалистическа партия да бъдат включени и фамилии със приблизително обучение, с цел да не се дискриминират те, а и че бизнесът в Добрич има по-голяма потребност от експерти със приблизително обучение.
Не беше признато и предлагането на Българска социалистическа партия за гласоподаване оставката на ръководителя на Общинския съвет Иво Пенчев и те ще внесат това предложение на идната сесия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР