Общинският съвет да даде предварително съгласие за прокарване на техническа

...
Общинският съвет да даде предварително съгласие за прокарване на техническа
Коментари Харесай

Още една крачка за ВиК мрежата в Маслиново

Общинският съвет да даде авансово единодушие за пробутване на техническа инфраструктура през пасбище и дере, както и основаване на сервитут за ВиК инфраструктура в Маслиново. Това желае в докладна бележка за идното съвещание на Общинския съвет кметът на Хасково Станислав Дечев. Искането е по отношение на изработването на Подробен устройствен план - парцеларен проект за създаване на втория стадий от вътрешна водопроводна мрежа на селото. 12-месечен ще е срокът на предварителното единодушие, а в селото надяват планът да се реализира.

Маслиново е единствено на 20 км от Хасково, само че хората живеят без чешми в къщите си, разчитат на кладенци. С разнообразни съоръжения хората съумяват да вържат чешмите и перални към тях. Преди 5-6 година с пари от общинския бюджет бе построен първият стадий от водопровода с 34 клона. Не всички къщи се вързаха към него, защото това е обвързвано и с персонални средства, а множеството от жителите на селото са възрастни.

Стойността на втория стадий е 892 110 лева Преди време бе определен реализатор на строителните действия. Договорът бе подписан при изискванията на член 114 от Закон за обществените поръчки и влиза в действие след обезпечаване на финансиране от страна на възложителя.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР