Общинският детски комплекс – Пловдив обявява литературен конкурс „Приказка от

...
Общинският детски комплекс – Пловдив обявява литературен конкурс „Приказка от
Коментари Харесай

Баба, дядо и внуче пишат приказки за конкурс в Пловдив


Общинският детски комплекс – Пловдив афишира книжовен конкурс „ Приказка от мен за теб “. В състезанието могат да вземат участие и деца, и баби, и дядовци като се възползват от лятото, когато са дружно. Очакваме вашите истории на адрес .

В началото на есента професионално жури ще избере най-интересните приказки. Малките художници от школата по изобразително изкуство към ОДК – Пловдив ще ги илюстрират.

Класираните текстове и илюстрациите към тях ще бъдат оповестени на уеб страницата на ОДК, а най-хубавите приказки ще намерят място на страниците на вестник „ Марица “.

Регламент на състезанието:

Тема: „ Приказка от мен за теб “

Възраст: деца, баби и дядовци – без ограничаване на възрастта

Жури: Александър Секулов, Ина Иванова, Елеонора Пенева, Елена Левашка и Ваня Чернева

Литературен род – приказка, наложително условие е конкурсните творби да не са оповестени преди и да не надвишават 2 страници формат А4, с шрифт Times new roman, размер 12 пункта. Творбите се изпращат на електронен адрес до 30 август 2021 година.

В състезанието могат да вземат участие с една приказка създатели, пишещи на български език, като потвърдят авторството на изпратените материали с трите си имена, година на раждане, е-поща и телефон. Допускат се и произведения, основани от авторски екип. В писмата, съдържащи групови приказки, би трябвало да са посочени данните на всеки от създателите.

Резултатите от състезанието ще бъдат оповестени през последната седмица на месец септември 2021 година на електронния уебсайт на ЦПЛР – ОДК – Пловдив.

Най-добрите приказки в състезанието ще бъдат оповестени на уеб страницата на ЦПЛР – ОДК – Пловдив, а приказките спечелили ще намерят място на страниците на вестник „ Марица “.

Инициатори на състезанието са школата по български език и литература „ Веди “ и школата по креативно писане „ Джани Родари “ към ОДК – Пловдив.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР