Общинските управи подготвят отваряне на парковете и градинките. В момента

...
Общинските управи подготвят отваряне на парковете и градинките. В момента
Коментари Харесай

Градските паркове се подготвят за отваряне "в една посока"

Общинските управи приготвят отваряне на парковете и градинките. В момента се обмисля в какъв режим да работят зелените пространства - кой има право да влиза, по кое време и така нататък Анонси в тази посока дадоха столичният кмет Йорданка Фандъкова и регионалният шеф на Варна Стоян Пасев. Решението зависи от държавното управление, само че самодейностите по места стартираха след предписание от най-високо място - Бойко Борисов. " Сигурно не пречи в един ресторант да има на масата двама души, както и в хотела също, само че по какъв начин ще се прави контролът. Изпуснахме пазарите и от 20 инфектираните станаха 50-60 души за един ден. Сега ще забележим от пътуванията какво ще стане. Затова съм упълномощил за парковете и планините и до неделя чакаме. Ако се движим в тези рамки, може да пуснем парковете - децата и родителите да се движат в една посока ", съобщи през вчерашния ден министър председателят.

" Моята болежка е излизането на открито на дребните деца. Затова съм предложила да създадем организация, тъй че да може да се пуснат единствено родители с дребни деца и то в избрани часове, по избрани направления, с цел да подсигуряваме еднопосочното придвижване ", съобщи през днешния ден Фандъкова. Тя загатна и за отваряне на Витоша за разходки на родители с деца. Според нея всичко това изисква голяма организация. " Кога ще се случи това ще го предложи и реши Националният действен щаб. Не бих си разрешила да реша нещо, поради което след това ще ме обвинят всички, че поради мен хората са се разболели ", сподели тя.

" Обмисля се по какъв начин от другата седмица да бъде позволено на варненци да се разхождат в паркове ", съобщи и Пасев няколко часа по-рано. Движението щяло да се реализира при съблюдаване на другите ограничавания.

 

ПАРКИРАНЕТО В СОФИЯ

Фандъкова разяснява през днешния ден и платеното паркиране в столицата. Тя съобщи, че зоните са безвъзмездни до 26-ти април. По думите й синята и зелената зона ще продължат да бъдат безвъзмездни още една седмица. " Казвам седмица по седмица, тъй като този въпрос не е еднопосочен ", разяснява Фандъкова. Нейни сътрудници в общината я убеждавали  да върне най-малко синята зона, тъй като в центъра на града наставал безпорядък. Но тя се опасява: " В същото време, в случай че аз през днешния ден разглася, че връщаме зоните, ще стартират от понеделник фотоси на хора в рейсове и трамваи. И ще се окаже, че аз съм отговорна за скупчване в градския превоз на доста хора ". 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР