Общинските съветници в Ловеч решиха да прехвърлят безвъзмездно акциите на

...
Общинските съветници в Ловеч решиха да прехвърлят безвъзмездно акциите на
Коментари Харесай

Община Ловеч прехвърли акциите си в болницата на държавата

Общинските съветници в Ловеч взеха решение да трансферират безплатно акциите на  Община Ловеч от капитала на МБАЛ „ Проф. доктор Параскев Стоянов “ АД - гр. Ловеч на страната, оповестява Българска телеграфна агенция. По този метод ловешката болница става съвсем 100% държавна.

Така съветниците дадоха отговор позитивно на предлагането на министъра на опазването на здравето, което е пристигнало в Общината, оповестиха от администрацията. 

Досега капиталът на страната беше 79,67%, Община Априлци – 0,45%, за Община Летница – 0,66%, за Община Ловеч – 8,48%, за Община Луковит – 2,33%, за Община Тетевен – 2,62%, за Община Троян – 4.04%, за Община Угърчин – 1,00%, за Община Ябланица – 0,75%, напомнят от администрацията. 

С оглед икономическите индикатори за финансовата 2022 година, отразени в годишния отчет на изпълнителния шеф, за сдружението е настъпило доста нарастване на разноските и в случай че през настоящата 2023 година не настъпят промени във финансирането, е допустимо доста да се усилят просрочените му все още отговорности и загуби. 

Предвид забележителния растеж на цените на ток и газ, нарастване на минималната работна заплата, нарастване на цените на лекарства и консумативи, повишаване на разноските за ексклузивен труд заради кадрови недостиг, при ограничаване на постъпленията и съществуване на финансов стандарт за ръководство МБАЛ „ Проф. доктор Параскев Стоянов “ АД – гр. Ловеч, няма да е налице задоволителен финансов запас за нарастване на работните заплати до признатите равнища. Това неизбежно ще докара до нови загуби на личен състав и усложняване на въпроса с дефицита на медицински експерти, показват от общинската администрация.

Българска телеграфна агенция напомня, че отделението по акушерство и гинекология в болничното заведение е с краткотрайно прекратена активност заради липса на лекари. От 1 юни не работи и Отделението по физикална и рехабилитационна медицина, а от този месец е прекратена активност е и Очното поделение. Директорът на лечебното заведение доктор Алдин Начков сподели за Българска телеграфна агенция, че финансовото положение на болничното заведение продължава да е тежко, само че най-големият проблем е кадровият. 
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР