Общинските съветници в Хасково гласуваха на днешното си заседание актуализация

...
Общинските съветници в Хасково гласуваха на днешното си заседание актуализация
Коментари Харесай

Приеха актуализация на бюджета в Хасково, БСП напусна заседа...

Общинските съветници в Хасково гласоподаваха на днешното си съвещание актуализация на бюджета и промяна на плана за финансиране на финансовите разноски поради високите цени на тока. Това стана без диспути с 27 гласа „ за “, 2 „ срещу “ и 7 „ въздържал се “. Предложението бе на кмета Станислав Дечев.

Заради нарасналите в пъти сметки за електрическа енергия са планувани в допълнение към 700 000 лева за електричество. 413 000 от тях идват от повишения през годината налог от придобиване на имущество, а останалите 287 318 лв. са излишък от перото „ локални действия “. Само за улично осветяване тази година към този момент са платени 1 350 000 лв. при заложени по проект 900 000, а занапред следва да бъдат получени последните фактури за годината.

Местният парламент одобри с 24 гласа „ за “, 9 „ срещу “ и 4 „ въздържал се “ план-сметката за такса боклук за идната година. Както към този момент писахме тя не се трансформира за 2022 година Таксата за битови боклуци остава 3.5 промила за физически лица и 13 промила за компании. Поставя се акцент върху по-високата събираемост на старите отговорности и разчистването на противозаконни сметища.

Кметът Станислав Дечев изясни, че философията е една и съща, в този момент са се съветвали с адвокати, откакто Хасковския административен съд анулира текстове на Общински съвет за такса боклук за 2020 година и 2021 година Общината апелира първото определение пред Върховния административен съд, счита да стори същото и по вчерашното решение на административните магистрати в Хасково по частичната анулация на таксата за битови боклуци за т.г.

Общинските съветници на Българска социалистическа партия напуснаха съвещанието. Те възроптаха след изявление изказване на съветника от ГЕРБ Делян Делчев, от което се засегна Маргарита Маркова от Българска социалистическа партия. Това стана при разискване на докладната за избор на регистриран инспектор за Специализираната болница за интензивно лекуване по онкология. Камен Тодоров сподели, че няма почитание и разговор в естествена конюнктура.

Свързани вести Незаконно извозват отпадък против пари по селата, таксата боклук в Хасково няма да се вдига
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР