Общинските съветници на Септември ще трябва да преразгледат последните си

...
Общинските съветници на Септември ще трябва да преразгледат последните си
Коментари Харесай

Областният върна решения на съветниците в Септември

Общинските съветници на Септември ще би трябвало да преразгледат последните си решения, откакто те бяха върнати от регионалния шеф Стефан Мирев. С издадена от него заповед се  връщат за ново разискване общо 4 решения Общински съвет Септември, гласувани на извършеното на 7 февруари съвещание.

Мотивите, са че по този начин признатите решения са незаконосъобразни заради нарушаване на разпоредбите, открити с Правилника за организацията на активността на Общински съвет Септември и взаимоотношението му с общинска администрация. В заповедта е посочено, че в тази ситуация е нарушено съответно условието ръководителят на общинския съвет да уведоми съветниците за дневния ред на изключителната сесия и да им изпрати материалите по нея не по-късно от един ден преди самото съвещание. Тъй като не са показани доказателства това да се е случило, е опорочена процедурата по свикването.

Върнатите за ново разискване решения не влизат в действие и следва да бъдат прегледани от съветниците в Септември в 14-дневен период от приемане на заповедта на регионалния шеф./Пазарджишка Марица
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР