Общинските съветници и общинската администрация от Коалиция Продължаваме Промяната -

...
Общинските съветници и общинската администрация от Коалиция Продължаваме Промяната -
Коментари Харесай

ПП-ДБ: Остро осъждаме опитите за бламиране на бюджета на Варна

Общинските съветници и общинската администрация от Коалиция " Продължаваме Промяната - Демократична България " във Варна остро осъждат опитите на съперниците за бламиране на бюджета по време на шестото съвещание на Общински съвет, провело се в сряда.

Това се показва в позиция, изпратена до медиите.

От обединението напомнят, че всекидневно се работи в посока позитивна смяна в инфраструктурата на града, повече средства в областта на образованието, опазването на здравето, културата и спорта.

Всички тези старания претърпяха пречка в зала " Пленарна " и тя докара до негласуването на бюджета на Варна за 2024 година
По-рано през днешния ден своите позиции във връзка с сесията и бюджета.

Ето какво още написа в текста на позицията на ПП-ДБ:

Станахме очевидци на преднамерено и безапелационно бламиране на бюджета с користни цели, споделят в своята позиция от ПП-ДБ. Различните обединения в един глас и по всевъзможен метод опитваха тази значима точка от дневния ред да бъде отсрочена и възпрепятствана. За жал това е за да се печели време и да се демонстрират мускули, да се извиват ръце и да се слагат условия към кмета Благомир Коцев. Без никакво подозрение тези похвати не са част от политиката му. Търся експертност и нравственост, а не „ услуги “. Пълненето на администрацията с партийни калинки е прийом на някогашните ръководещи, не мой, разгласи обществено Коцев.

За голямо страдание парите за варненци се употребяват като инструмент и разменна монета за реализиране на персонални тяснопартийни цели, безапелационни са от обединението. С неприемането на бюджета се стопират доста процеси, които са значими за общината и с това сега се търгува. Администрацията и съветниците от ПП-ДБ поставиха огромни старания този заварен бюджет въпреки всичко да придобие някаква хубава форма и да бъде признат, с цел да вървят обикновено всички действия в града.

Ползваха разнообразни похвати не с цел да се направи нещо градивно и продуктивно, а единствено това да бъде манипулирано и затлачено като развой. Стигна се до парадокс - съвещанието във типа, в който беше гласувано можеше да продължи безусловно седмици, което е непродуктивно. От " Продължаваме Промяната - Демократична България " напомнят, че ново съвещание, на което да се реши ориста на парите за варненци, към момента не е планувано.

Сесиите и решенията на Общинския съвет би трябвало да се водят по целенасоченост и правомерност, а не да бъдат превръщани в партийни подиуми и да се трансформират в политическо говорене, считат от обединението.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР