Общински съветници от 18 окръга в Москва, Санкт Петербург и

...
Общински съветници от 18 окръга в Москва, Санкт Петербург и
Коментари Харесай

В Москва и Петербург поискаха оставката на Путин: Вашите възгледи са безнадеждно остарели

Общински съветници от 18 окръга в Москва, Санкт Петербург и Колпино разпространиха петиция с гледище за оставката на президента на Русия Владимир Путин.

Според радио " Свобода " - минимум 20 души са сложили имената си още при публикуването на подписката, като събирането на поддръжка продължава.

В позицията им се споделя, че дейностите на Путин нанасят вреди върху бъдещето на Русия и жителите на страната.

Публичното неодобрение против Путин измежду опозиционери от локалната власт стартира още на 7 септември, когато няколко съветници от Смолнинское в Санкт Петербург желаеха Путин да бъде упрекнат в държавна измяна и да бъде свален от поста. Те показват, че решението му за начало на военната инвазия в Украйна нанася вреди на националната сигурност и на жителите.

На 9 септември участниците в подписката са извикани на разпит в полицията и са им формирани протоколи поради " дискредитиране на съветската войска ".

В същия ден обаче в московския общински регион Ломоносовский се появява още едно послание към Путин с гледище да се отдръпна като президент.

Авторите на позицията споделят, че за положителното на Русия е нужна сменяемост на властта и показват, че след втория мандат на Путин като президент " всичко потегли наобратно ".

" Риториката, която употребявате вие и вашите подчинени, толкоз дълго време беше пронизана от непоносимост и експанзия, че в последна сметка тя тласна нашата страна в епохата на Студената война. Вашите възгледи, вашият модел на ръководство са безнадеждно остарели и пречат на развиването на Русия и нейния човешки капацитет ", се споделя в писмото.

Съветниците акцентират, че обещаваното двойно нарастване на Брутният вътрешен продукт не се е случило, минималната заплата не е вдигната до обещаните равнища, а " от Русия всеобщо бягат умните и работоспособните хора ".

Откритата опозиционна петиция идва няколко дни след началото на сериозната украинска контраатака, която принуди съветската войска да се изтегли надълбоко в окупираните през март зони - и няколко дни преди началото на районните избори в Русия, които се организираха на 11 септември.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР