Общински съвет - Плевен, се събира за редовното си заседание

...
Общински съвет - Плевен, се събира за редовното си заседание
Коментари Харесай

ОбС - Плевен заседава в четвъртък, две от точките са за откриване на процедури за съдебни заседатели

Общински съвет - Плевен, се събира за постоянното си съвещание в четвъртък - 29 юни, от 09.00 ч. в Конферентната зала на Община Плевен в постройка „ Гена Димитрова ”. Предварителният дневен ред включва 46 оферти. Традиционно сесията ще се излъчва в действително време на интернет страницата на институцията: https://obs.pleven.bg/.

Първа точка в дневния ред е предложение за промени в Наредба №3 за публичния ред при прилагане на пътни транспортни средства на територията на общината. Повод за препоръчаните промени е писмо от шефа на Оперативна програма „ Център за градска подвижност “ и приложени към него инструкции от Обмудсмана на Република България и от Националното съдружие на общините, за облекчение на изискванията и обезпечаване на опция притежателите на електрически коли с новите зелени номера в общината да паркират гратис в зоните, избрани за почасово платено паркиране.

Заседанието ще продължи с разискване на допълнения по още два нормативни акта - Наредба №1 за публичния ред и запазване на общинските и други парцели за общо прилагане на територията на общината, и Наредба №2 за запазване на околната среда. За утвърждение ще бъде показана и бюджетна прогноза за интервала 2024 - 2026 година за постъпленията от локални доходи и разноските за локални действия на Община Плевен, както и показателен план на средствата от Европейския съюз за същия интервал. Съветниците ще прегледат препоръчани промени и в Разчета за финансови разноски на общината за настоящата година.

Две от точките в дневния ред за юнската сесия са за разкриване на процедури за установяване на правосъдни заседатели за Окръжен съд - Плевен и Районен съд - Плевен и основаване на съответните краткотрайни комисии за осъществяване на процедурите. От региона на Общински съвет – Плевен следва за двете правосъдни инстанции да бъдат препоръчани 75 правосъдни заседатели за Окръжния съд и още 99 за Районен съд - Плевен.

Седма точка в предварителния дневен ред е план за общинска Програма за протекция на детето за 2023 година, след което за разискване влизат поредност от оферти за даване на общински парцели в Плевен за стопанисване и прилагане от публични организации: Учредяване безплатно право на прилагане на Сдружение „ Диабет “ върху общински парцел на бул. „ Русе “ №1; Изменение в решение на Общинския съвет по отношение на безплатно право на прилагане върху общински неподвижен парцел от Сдружение „ Съюз на учените в България “; Предоставяне безплатно за ръководство на Министерството на районното развиване и благоустройство за потребностите на Териториално звено „ Гражданска регистрация и административно обслужване ” (ГРАО) на неподвижен нежилищен парцел - част от четириетажна административна постройка на пл. „ Възраждане ” №2; Предоставяне безплатно за ръководство на Висшия правосъден съвет посредством Окръжна прокуратура, за потребностите на Районна прокуратура – Плевен, на нежилищен парцел – частна общинска благосъстоятелност, на ул. „ Васил Левски “ №176; Учредяване безплатно право на прилагане на Сдружение „ ФК Вихър - гр. Славяново ” върху неподвижен, нежилищен парцел - частна общинска благосъстоятелност, представляващ спортно игрище в землището на Славяново; Предоставяне за възмездно прилагане на „ Български пощи “ на помещение в административно - комерсиалната постройка в с. Беглеж за осъществяване на универсална пощенска услуга; Отдаване чартърен без обществен търг или конкурс на Сдружение “Спортен клуб по шахмат Плевен ХХІ ”, на неподвижен нежилищен парцел - частна общинска благосъстоятелност, на бул. ”Ген. Скобелев ” №20.

Общински съвет - Плевен ще разисква този месец и ново предложение за разглеждане и одобряване на лист на общински жилища от фонд “Жилища за продажба ”, които да бъдат продадени на наематели, настанени в жилищата по административен ред и отговарящи на изискванията на Закона за общинската благосъстоятелност и общинската Наредба №18, както и установяване на продажни цени на жилищата.

Всички оферти, включени в предварителния дневен ред за съвещанието на Общински съвет - Плевен, за м. юни са оповестени на интернет страницата на институцията, раздел „ Заседания “/„ Заседания на Общински съвет – https://obs.pleven.bg/bg/materiali-za-zasedanie-na-obshtinski-savet-pleven-na-29062023-g
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР