Общински съвет от ученици беше сформиран и заседава в Шумен

...
Общински съвет от ученици беше сформиран и заседава в Шумен
Коментари Харесай

Общински съвет от ученици заседава в Шумен


 Ó÷åíèöè ñúñòàâèõà ìåñòåí ïàðëàìåíò â Øóìåí  Êìåòúò Ëþáîìèð Õðèñòîâ îòñòúïè ñòîëà ñè íà òèéíåéäæúð ãðàäîíà÷àëíèê Ãåîðãè  Ñåëôè ñ êìåò
Общински съвет от възпитаници беше образуван и заседава в Шумен в Деня на българската община в четвъртък. Младежкият локален парламент не одобри предлагането да се спре придвижването на коли в събота и неделя в Природен парк “Шуменско плато ”, обичано място за туристи. В докладната бележка от изпълняващия длъжността кмет Георги Велинов, възпитаник от 12а клас на Професионалната гимназия по стопанска система, се показва, че ограничаването би трябвало да важи за времето от 8 до 22 часа. Болшинството го отхвърли, макар причините за ограничение пътните катастрофи. Младежите утвърдиха втората част от докладната бележка и задължиха кмета да построи пешеходна и велозона в този сектор.

41 възпитаници от 12-ти класове на всички шуменски учебни заведения бяха посетители на кмета на Шумен Любомир Христов. Градоначалникът описа за отговорностите си и изясни, че всяко негово предложение би трябвало да премине през глобата на съветниците. Председателят на Общинския съвет проф. Борислав Беджев, съветникът с най-дълъг стаж и зам.председател на Общинския съвет Пламен Петков обясниха на младежите по какъв начин действа локалния парламент.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР