Общински съвет даде зелена светлина Общината да започне процедура за

...
Общински съвет даде зелена светлина Общината да започне процедура за
Коментари Харесай

Общинският съвет даде съгласие за придобиване сградата на бившето руско консулство във Варна

Общински съвет даде зелена светлина Общината да стартира процедура за безплатно придобиване в благосъстоятелност на държавен парцел на ул. „ Македония “ 53, където се обитаваше бившето съветско консулство, съобщи кореспондент на Moreto.net.

Иван Портних от групата на ГЕРБ настоя да се конкретизира тъкмо какво ще бъде предназначението на постройката. По думите ми не е задоволително да се уточни за облекчаване на публични потребности, тъй като законът изисква конкретика. Колегата му Тодор Балабанов предложи предназначението да бъде „ за детско заведение “.

Николай Стефанов настоя да се добави и „ или за потребностите на общинска администрация “.

И двете оферти събраха задоволително гласове, тъй че предлагането в целокупност да получи поддръжката на Общински съвет.

Преди гласуването Георги Георгиев от групата на „ Възраждане “ прикани да не се бърза с решението, тъй като очевидно има неизясненост към бъдещото предопределение. По думите му няма за какво да се бърза и няма никаква неотложност в сходно решение.

Колегата му Стелиян Севастиянов го отвърна, като се обърна към “Възраждане ”. Той съобщи, че сега не се взима решение “за ” или “против ” Русия.

“Говорим за парцел, който в случай че не го вземем, ще го вземе някой различен ”, сподели Севастиянов.

Съветниците поддържаха още стартирането на процедура за придобиване на близо 47 дка държавен парцел под Пикадили парк , който е благосъстоятелност на Министерството на защитата.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР