Общинската болница в Раднево Д-р Димитър Чакмаков спря приема на

...
Общинската болница в Раднево Д-р Димитър Чакмаков спря приема на
Коментари Харесай

Продават болницата в Раднево, спрян е приемът на пациенти

Общинската болница в Раднево " Д-р Димитър Чакмаков " спря приема на пациенти, тъй като не работи. Причините са тежкото финансово положение на лечебното заведение и всеобщото овакантяване на лекари и личен състав поради неизплатени заплати.

Красимир Съблеков - някогашен общински консултант и участник в митингите против продажбата на болничното заведение разяснява, че става въпрос за занемареност. Той подсети, че органите на реда са арестували шефката на болничното заведение, дружно с основния счетоводител и шеф ТРЗ, които са упрекнати в заграбване на големи суми и пране на пари. Кметът сподели държание, което е друго от това, като грижа на добър собственик, счита Съблеков.

" Към болничното заведение има деклариран интерес от частен вложител. Приватизацията е подбудена от това, тъй като средствата, които Община Раднево може да отделя за болничното заведение, не се ръководят и не се управляват, тези средства бяха източени, имаше опция да се направи възстановителен проект и заведението да продължи да работи. Имаше предложение на Общинския съвет да бъде финансирано лечебното заведение с 655 хиляди лв., само че кметът апелира това решение в административния съд, който е отсъдил в негова изгода, че Общинският съвет незаконосъобразно отпуска средства ", съобщи Съблеков.

Той също по този начин удостовери, че болничното заведение е препоръчана за продажба за сумата от 682 000 лв.. " Това е скандално, оценителят прави оценка болничното заведение на 1282000 лв., а Общинският съвет взема решение цената на болничното заведение да бъде понижена близо с 50%. Нещата са ориентирани към това бъдещият вложител да получи условия и цена, която да удовлетвори него. Кметът не извърши одит на общинския съвет, който имаше за цел да извърши цялостна инспекция на финансовото положение ", разяснява Съблеков.

В Раднево сега работи единствено медицинският център, който също е разгласен за приватизиране. Съблеков съобщи, че той е оценен на цена 554000 лв.. От диалога с него стана ясно, че личният състав е завел над 100 каузи, тъй като не е получавал заплати.

Най-близките обитаемо място, където може да бъде потърсена здравна помощ, са Гълъбово и Стара Загора.

Кметът на Община Раднево отхвърли присъединяване в предаването.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР