Общинската болница в Берковица получи нов мобилен кардиологичен кабинет по

...
Общинската болница в Берковица получи нов мобилен кардиологичен кабинет по
Коментари Харесай

Болницата в Берковица получи нов мобилен кардиологичен кабинет

Общинската болница в Берковица получи нов мобилен кардиологичен кабинет по план на общините Берковица и Бъйлещ, финансиран от Програмата за трансгранично съдействие сред България и Румъния, оповестиха от общината в Берковица.

Проектът е на стойност 1 450 530 евро, като община Берковица получава 753 074 евро от сумата, а община Бъйлещ - 697 456 евро.

Мобилният кардиологичен център включва нов профилиран автомобил и надстройка с инсталирано в нея диагностично съоръжение - ултразвукова система за сърдечен и съдов разбор и велоергометърна система за стрес-тест на обща стойност 469 440 лв.. От общината в Берковица прецизираха, че това е последният транш от доставката на здравно съоръжение.

До момента са доставени и инсталирани в болничното заведение цифров графичен рентгенов уред на стойност 218 717 лв., 4 пациентски монитори за наблюдаване на витални индикатори на обща стойност 22 210 лв., ултразвукова система за общ и абдоминален обзор за 106 799 лв. и транспортен респиратор за 38 729 лв., транспортен развъдник за новородени на стойност 45 770 лв. и автоклав на стойност 39 902 лв..

Основната цел на план " Повишаване на успеваемостта на общинската здравна помощ в граничния район Берковица - Бъйлещ " е основаване на благоприятни условия за хората в отдалечените села да имат съответни здравни грижи посредством доставка на съвременно и новаторско съоръжение за общинските лечебни заведения от двете партньорски общини.

Продължителността на плана е 36 месеца - до 16 май 2022 година.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР