Общинската болница Св. Мина“ да получи допълнително финансиране, за да

...
Общинската болница Св. Мина“ да получи допълнително финансиране, за да
Коментари Харесай

Обещано от НЗОК - болница Св. Мина ще бъде дофинансирана

Общинската болница „ Св. Мина “ да получи в допълнение финансиране, с цел да може да обезпечи съответно и навременно лекуване на пациентите с Коронавирус. До това решение са стигнали на среща в община Пловдив шефът на проф.д-р Петко Салчев и заместник-кметът Анести Тимчев, оповестява Българска национална телевизия.
Проф. Салчев съобщи, че поддържа решението на РЗИ-Пловдив за съкращаване броя на леглата за Коронавирус пациенти в болничното заведение от 137 на 60, тъй като по думите му, това са действителните и благоприятни условия.
 МБАЛ Св. Мина няма да се единствено Коронавирус болница, гласи нова заповед на РЗИ Пловдив МБАЛ " Св. Мина " няма да се единствено Коронавирус болница, гласи нова заповед на РЗИ Пловдив
Нова заповед на РЗИ-Пловдив анулира трансформирането на общинската МБАЛ „ Св. Мина “ в напълно Коронавирус болница, заяви на извънре...
Според него общинските лечебни заведения имат своята значима роля в опазването на здравето и по тази причина би трябвало да им бъде дадена опция да се развиват.
В тази връзка той поддържа проектите на МБАЛ „ Св. Мина “ и МБАЛ „ Св. Панталеймон “ да аплайват пред НЗОК за откриване на нови действия от 2021 година.
Припомняме, че с последното решение на РЗИ Пловдив от през вчерашния ден общинската амбулатория няма да е единствено Коронавирус болница.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР