Общинската библиотека в Карлово да носи името на бележития възрожденец

...
Общинската библиотека в Карлово да носи името на бележития възрожденец
Коментари Харесай

Общинската библиотека в Карлово ще носи името на д-р Иван Богоров

Общинската библиотека в Карлово да носи името на бележития възрожденец и герой за непорочност на българския език доктор Иван Богоров, това одобриха единомислещо общинските съветници на съвещание на локалния парламент. Решението се взима в навечерието на 1 ноември – Ден на националните будители, по предложение на Дружеството на българските писатели – Карлово.

 Общинската библиотека в Карлово ще носи името на доктор Иван Богоров

На съвещанието на Общински съвет-Карлово бе признато и предлагането на кмета на село Климент Мано Манов в обитаемото място да бъде построен незабравим мемориал на Свети Климент Охридски, който е първият свещеник, проповядвал на старобългарски език и създател на Охридската книжовна школа.

По предложение на кмета на община Карлово доктор Емил Кабаиванов, Общинският съвет го упълномощи да издаде Заповед за назначение на краткотрайна комисия за определяне съществуване на противозаконни градежи в ромския квартал „ Стряма “ на град Баня и други обитаеми места от общината. Комисията ще се състои от 11 члена – 5 чиновници на общинска администрация, 5 общински съветници и един представител на Районно ръководство на МВР-Карлово. Работата на комисията ще се състои в инспекции и констатации на нарушавания, както и предоставяне на оферти за тяхното разрешаване.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР