Общините Пазарджик и Разград са на път да влязат в

...
Общините Пазарджик и Разград са на път да влязат в
Коментари Харесай

Лют скандал за две лъвчета в Разград

Общините Пазарджик и Разград са на път да влязат в величествен скандал, в основата на който е сделка за две лъвчета. Става дума за бебетата Масуд и Терез от разградския зоокът - бебетата, които едвам оцеляха, откакто бяха грубо стъпкани от родителите си.

Те бяха излекувани и възобновени благодарение на фондации като „ Четири лапи “ и „ Диви животни “, донори и доброволци в столична ветеринарна клиника.

След това е контрактувано настаняването им в избавителен център в Холандия, където към този момент ги чакат и строят за тях ограждение. За преместването е подписано съглашение с „ Четири лапи “. На по-късен стадий е проведено прехвърлянето им в LionRock в ЮАР, където да порастват в естествена среда.

Изненадващо обаче, кметът на Разград доктор Валентин Василев внася докладна бележка за даряването на двете дребни на зоокъта в Пазарджик след получено от пазарджишкия му сътрудник заявление. Предстои гласуването на документа в комисии и на сесия на Общинския съвет.

Още при оповестението на тези планове обаче спасителите на лъвчетата дават ясно да се разбере, че няма да позволен бебетата да бъдат преместени от един зоопарк в различен, въпреки и с по-добри условия.

Обясняват, че в развитите страни зоопарковете са по този начин проведени, че животните не са затворени в кафези. Природозащитници са безапелационни, че след случая и излезлите след него скандални обстоятелства Община Разград няма право да се разпорежда с двете дребни.

За момента природозащитници нападат с писма и мейли Община Разград с вярата оттова да се откажат от желанията си. Обмислят обаче да подадат правосъден иск, поради който се събират фактури и касови бонове за направените разноски по лекуването на Масуд и Терез. Вече се чуват и хрумвания за митинг с жива верига против преместването на лъвчетата в Пазарджик или който и да било български зоопарк.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР