Общините да си плащат тока, вместо да дават пари за

...
Общините да си плащат тока, вместо да дават пари за
Коментари Харесай

Петков: Общините да си плащат тока, а не харчат пари за грешни обществени поръчки

Общините да си заплащат тока, вместо да дават пари за неверни публични поръчки. Това съобщи министър председателят Кирил Петков по време на конференция в Министерския съвет. 

Преди дни стана ясно, че редица общини минават на режим на тока за уличното осветяване поради скъпия ток. 

В неделя пък общинския консултант на София Борис Бонев съобщи, че една от компаниите, отговаряща за построяването и поддържането на лампите в София – „ Лог Сиберия “, желае по 5 755 лева за построяването на махленски дирек в зоната, за която тя дава отговор. Докато от другата страна на улицата другата компания, отговаряща за същата активност – „ Улично осветяване “, взима по 1 587 лева за същото. 

Премиерът разяснява и този проблем. „Трябва да е ясно, до момента в който имаме обстановка като тази, в която и Министерство на вътрешните работи и ДАНС започнаха да работят, където има лампа, която може да коства 1500 лв. от едната страна на улицата, а от другата страна на същата улица лампата да е над 5000 лв., до момента в който не почистим тези публични поръчки, не можем да приказваме, че общините нямат пари за осветяване. То не е огромен % от разноските им, да отделим политическия пиар от действителната потребност от помощ. Вместо за неверни публични поръчки, парите могат да се дават да си заплащат тока“.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР