Общината ще търси в бюджета още близо пет милиона лева

...
Общината ще търси в бюджета още близо пет милиона лева
Коментари Харесай

Отпускат още 4.8 милиона лева за стадионите на Ботев и Локо

Общината ще търси в бюджета още близо пет милиона лв. за стадионите на Ботев и Локо. Още на идната сесия на локалния парламент ще бъде импортирана докладна бележка, с която ще бъде препоръчано на съветниците да гласоподават разпределяне на нужните 2,4 милиона лв. за стадион „ Христо Ботев “. Това заяви заместник-кметът по строителство Пламен Райчев след обичайна оперативка с проектанта на стадиона арх. Георги Савов, който е показал количествената сметка за първия стадий на ремонта по преработките на плана за спортното оборудване. Тя е предадена на строителя, който до седмица би трябвало да я остойности и със сметката ще бъдат осведомени почитателите на клуба и всички заинтригувани пловдивчани.

„ Запознахме се с офертите за седалки на стадиона, които дават отговор на условията за лицензиране и е ясно, че за 18 777 седалки ще са нужни 2 милиона лв.. Теренът на стадиона ще коства 90 хиляди лв., а още 294 хиляди са нужни за преправяне на плана “, съобщи Райчев.

„ Преработването на плана се постанова, с цел да се дефинират обособени зони, които ще се извършват на първи стадий. Това ще разреши поетапно въвеждане в употреба на обособените елементи на стадиона, без да бъде променяна плановата документи. Същевременно ще даде опция на последващи стадии планът да бъде изпълняван и въвеждан в употреба до цялостното му осъществяване “, разясни арх. Савов.

По експлицитното гледище на кмета Здравко Димитров, на същата сесия на Общински съвет ще бъде препоръчано да бъде отпусната сходна сума и за другия пловдивски тим Локомотив. Преди месец кметът се ангажира пред почитатели на черно-белите да предложи и за тях реципрочна сума, като двете оферти да бъдат прегледани и гласувани на една и съща сесия на локалния парламент. Така нужната сума за двата стадиона набъбва на 4,8 млн. лв..
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР