Общината ще изгради още над 70 паркоместа по невралгичните крайбрежни

...
Общината ще изгради още над 70 паркоместа по невралгичните крайбрежни
Коментари Харесай

Жители на кв. Сарафово обсебили улиците с гаражи, парници и огради, но иначе нямали къде да паркират

Общината ще построи още над 70 паркоместа по невралгичните крайбрежни улици, както и буферен зелен паркинг на ул. „ Черно море “ и „ Баба Тонка “ в общински парцел

За два казуса сигнализират жителите на бургаския кв. Сарафово – неасфалтираните улици и неналичието на паркоместа по време на летния сезон, когато кварталът се пука по шевовете от туристи. Получихме и снимки в рубриката ни „ Вашият сигнал до ФЛАГМАН “.

Ситуацията обаче се оказва напълно друга. Проверка на наш кореспондент откри, че Община Бургас е имала предпочитание да асфалтира няколкото останали улици в периферията на квартала, само че на място чиновниците на администрацията са се натъкнали на противозаконни постройки и отнемане на инфраструктура от страна на жителите – издигнати са гаражи, жилищни постройки в улична регулация, парници, икономически постройки.

Кадрите, които публикуваме, са от ул. „ Ремсова “, ул. „ Драва “ и ул. „ Слънце “, само че в квартала има още доста сходни места.
 Този солиден гараж на ул. " Драва " е 1,5 м в улична регулация

По казуса с паркоместата Флагман.бг потърси главния експерт в квартала и неофициален кметски наместник Борислав Томов, който обясни, че от Общината демонстрират схващане към жителите по простата причина, че няма задоволително паркоместа в летния сезон. „ Ако сме прецизни, би трябвало да мерим с идентичен критерий към всички. Не можем с паяка да репатрираме коли единствено на едно място като да вземем за пример хотел " Кедъра ", с който се спекулира непрестанно в обществените мрежи. В целия квартал има коли по тротоарите и повода не е, че няма паркоместа, а това, че жителите не си употребяват гаражите и вътрешно дворните паркоместа, а им е по-удобно да стопират на тротоарите и по улиците. Ние знаем за този проблем и по тази причина сме построили 600 метра тротоар по ул. „ Ангел Димитров “ с над 70 паркоместа и в тази зона въпросът с паркирането е решен. Намерението ни е тази или идната година да продължим с тази улица, като най-вероятно Общината ще построи и буферен паркинг на ул. „ Черно море “ и „ Баба Тонка “ в общински парцел. Ще бъде зелен паркинг с екоплочи и ще поеме към 60-70 автомобила – главно от крайбрежните улици, които са невралгични ", изясни кметът на кв. Сарафово.

Ще продължим с построяването на паркинги и когато дадем избор на жителите да стопират колите си, ще стартираме със глобите и репатрирането от тротоарите, заключи най-после той.

 
 Всичко от стълба надясно е в улична регулация, т.е. оградата е сложена 1,5 м​​​​ в улична регулация  Същото място от различен ъгъл. Вдясно оградата е 1,5 м в улична регулация. Вляво е стопанска сграда и парник към 1-1,5 м, които са в улична регулация
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР