Община Враца търси младоженци, които да се венчаят на Северняшката

...
Община Враца търси младоженци, които да се венчаят на Северняшката
Коментари Харесай

Търсят младоженци за Северняшката сватба на Леденика

Община Враца търси младоженци, които да се венчаят на Северняшката женитба в границите на фолклорния събор " Леденика ". 
Събитието се провежда за седми път във Врачанския Балкан. Тазгодишното издание на националния събор ще се организира на 29 и 30 юни. Издърпано е със седмица обратно, а не както е по традиция в дните към Еньовден, защото тогава се пада Черешова задушница, сподели кметът на Враца Калин Каменов.
От през днешния ден стартират да се одобряват поръчки от двойки, които желаят да се венчаят по стар българския бит. Те могат да се обадат на тел.:0887 900 351.
В ход е и приемът на поръчки от търговци, които желаят да изложат за продажба стоките си. По традиция, в границите на събитието се оферират единствено занаятчийски артикули от родни производители.
Поредното издание на националния фолклорен събор " Леденика " за следващ път ще събере хиляди фенове на българските обичаи. Организаторите от община Враца дадоха обещание нови моменти в програмата на събитието, като акцент ще бъде подложен върху българската история и литература.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР