Община Видин получава целево 3,5 млн. лв., с които ще

...
Община Видин получава целево 3,5 млн. лв., с които ще
Коментари Харесай

Бул. „Панония“ във Видин ще придобие модерен европейски облик

Община Видин получава целево 3,5 млн. лева, с които ще стартира главният ремонт на бул. „ Панония “.

Средствата са предоставени с решение на Министерски съвет от 30 септември 2022 година и ще дадат опция да се стартира осъществяването на плана поетапно.

Предвидените действия включват изцяло преасфалтиране на булеварда. Освен това ще се слагат нови бордюри и ще се подмени настилката по тротоарите. Оградата, която сега е сложена в разграничителната зелена линия, ще бъде сменена с нова. В крайната дясна лента в двете платна ще се обособят велоалеи. При ремонта ще се изградят и „ джобове “ за автобусни спирки и за разполагане на контейнерите за битови боклуци.

Обществената поръчка с предмет „ Рехабилитация на бул. „ Панония “ от ул. „ Цар Иван Асен II “ до ул. „ Гео Милев “ беше оповестена на 9.09.2022 година На 30.09.2022 година изтече срокът за подаване на предложения от участниците. В момента комисия, назначена със заповед на кмета на Община Видин доктор Цветан Ценков, преглежда получените предложения. Поръчката е на обща стойност 7 млн. лева с Данък добавена стойност, от които 50% са обезпечени с решението на Министерски съвет за одобрение на Списък на капиталови планове на общините по цели и направления/обекти за целево финансиране. Уверенията от страната са, че на следващ стадий ще бъде предоставена и другата половина от финансирането.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР