Община Велики Преслав има готовността да даде подслон на хора,

...
Община Велики Преслав има готовността да даде подслон на хора,
Коментари Харесай

Община Велики Преслав има готовност да даде подслон на бежанци от Украйна

Община Велики Преслав има готовността да даде заслон на хора, които бягат от войната в Украйна. На формалната страница на общината във фейсбук кметът инж. Янко Йорданов написа, че в организацията за даване на заслон, основаване на нужните условия за престояване, обезпечаване на такъми от първа нужда и настаняване, общинската администрация е в връзка с всички институции, които имат отношение към създалата се обстановка.

Към днешна дата общината има опция да подслони 30 души в туристическата спалня. Обособяват се още общински пространства, които ще бъдат ремонтирани, с цел да се основат нужните условия за престояване на бежанци, показва кметът.

Йорданов насочва своите благодарности за бързата реакция на компании, представители на бизнеса и физически лица от района, които са изявили подготвеност да дават материали, квалифицирана работна ръка и да оказват помощ в обособяването на пространствата за настаняване.

Кметът на Велики Преслав приканва и всички жители, които могат да оказват помощ в подслоняването и обезпечаването на такъми от първа нужда, да се свържат с Общината. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР