Община Варна ще търси нови концесионери за голяма част от

...
Община Варна ще търси нови концесионери за голяма част от
Коментари Харесай

Търсят нов концесионер за изоставените спирки във Варна

Община Варна ще търси нови концесионери за огромна част от спирките на градския превоз, оповестиха от пресцентъра на общинския съвет в морския град. Комисията му „ Собственост и стопанство “ утвърди предложение на кмета Иван Портних за разкриване на процедура за установяване на концесионери, които да изградят нови и съвременни уреди на най-натоварените места, свързани с публичния превоз в града, както и да поддържат към този момент съществуващите спиркозаслони.

На концесия за интервал от 25 години ще бъдат отдадени 364 спирки, разпределени в три пакета. Бъдещите вложители ще би трябвало да ги поддържат, като ще получат правото да разположат и търговски обекти - павилиони и вендинг машини. Техният брой ще бъде общо 54.

Доскоро тези спирки бяха стопанисвани от три компании, само че две от тях са в неплатежоспособност, а третата сама се е отказала от концесията, бе обявено по време на съвещанието. Четвъртата компания, която се грижи за част от спирките в града, е декларирала предпочитание да продължи активността и затова те не са включени в процедурата.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР