Община Варна ще наложи глоба от 5 000 до 10

...
Община Варна ще наложи глоба от 5 000 до 10
Коментари Харесай

До 10 000 лв. глоба за варненец, отсякъл 80 дървета в двора си във Варна

Община Варна ще наложи санкция от 5 000 до 10 000 лева на притежател, отрязал нелегално 80 дървета в парцела си.

На 26.02.2024 година в Дирекция „ Екология и запазване на околната среда “ е постъпил сигнал от жител за противозаконна сеч в частен парцел в регион „ Владислав Варненчик “. При осъществената на място инспекция е открито, че там са отсечени 80 дървета от разнообразни типове. Установено е още, че за парцела няма издадена заповед от способен орган за изсичането им.

По информация на Дирекция „ Инженерна инфраструктура и благоустройство “ през месец април 2023 година притежателят е подал молба да му бъде позволено да разчисти парцела си от сухи дървета и шубраци, с цел да може да трасира неговите граници. След направения тогава профилиран оглед му е позволено само разчистване и унищожаване на саморасли дървесни издънки и шубраци.

В отчета също се упоменава, че все още на инспекцията притежателят не е изискал позволение за унищожаване на дървета.

Наредбата на Община Варна за запазване на озеленените площи планува декоративни дървета и шубраци в частни парцели да се реалокират, отсичат или изкореняват в избрани случаи и единствено с документално позволение от кмета на Община Варна. Такава заповед не е издавана.

Сезирана е прокуратурата, защото осъщественото нарушаване се санкционира съгласно Наказателния кодекс.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР