Община Варна ще кандидатства с проектно предложение за осигуряване на

...
Община Варна ще кандидатства с проектно предложение за осигуряване на
Коментари Харесай

300 нуждаещи се варненци ще получават безплатен топъл обяд

Община Варна ще кандидатства с планово предложение за обезпечаване на безплатно хранене по процедура „ Топъл обяд “ за 300 лица, живеещи на територията на общината. Това реши комисията по обществени действия към локалния парламент, съобщи кореспондент на Moreto.net.

Основната цел е подкрепяне с топъл обяд на територията на община Варна на хора, които заради своята възраст, трайно увреждане или заболяване не могат сами да задоволят своята нужда от топла храна, както и уязвими лица, които са без или с ниски приходи. Услугата ще се реализира след определен реализатор по Закона за публичните поръчки. Общият разход за година ще бъде приблизително 280 хиляди лв.. Предвидената сума за меню, което включва чорба, главно ясти, самун и най-малко един път седмично десерт, е в размр на 3.20 лв. на разположение дневно.

Изпълнението на дейностите ще започва след подписване на контракт за безплатна финансова помощ до януари 2023.

Община Варна дава топъл обяд на 300 лица и предходната година.

Комисията даде утвърждение още локалната администрация да кандидатства по процедура за непосредствено даване на безплатна финансова помощ „ Грижа в дома “. Целта е поддръжка на уязвими обществени групи възрастни хора и хора с увреждания, разнообразни услуги като хигиенизиране на дома, закупуване на хранителни артикули, даване на психическа поддръжка с посещаване на експерти на място.

От общинската администрация обясниха, че задачата е плановото предложение да бъде подадено до края на годината, тъй като с навременното подписване на контракт на процедура ще се премине от предходния план към бъдещия без да се случи спиране на активността.

Досега оптималният брой обслужвани лица е близо 500, а с новия план обсегът ще доближи до над 900 души. Сумата планувана за обгрижването им е 4.7 млн. лв.. Услугите ще се дават за 12 месеца, а крайният период за даване на дейностите е 2025 година.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР