Община Варна предприема стъпки по безвъзмездно придобиване от държавата на

...
Община Варна предприема стъпки по безвъзмездно придобиване от държавата на
Коментари Харесай

Кой иска да вземе сградата на бившето Руско консулство във Варна

Община Варна подхваща стъпки по безплатно придобиване от страната на парцела, в който до скоро се обитаваше Генералното консулство на Руската Федерация, съобщи Moreto.net

На съвещание на комисията по " Собственост и стопанство " към Общински съвет Варна през днешния ден следва да бъде прегледано предлагането, което идва от кмета.

Имотът се намира в самия център на Варна, на ул. " Македония " 53 и е с повърхност от близо 5 дка. Освен поземления парцел, общината ще желае и постройката на бившето консулство, която е с съвсем 1000 кв. м. застроена повърхност.

Заседанието на комисията стартира през днешния ден от 15 часа.

Комисията ще прегледа и предлагането за прекачване на още три парцела от страната - два в крайморски парк и един в центъра на града.

Припомняме, при започване на октомври предходната година, Генералното консулство на Руската Федерация във Варна напусна постройката и публично прекрати работа.

През юни 2022 година 70 съветски дипломати в България бяха изгонени от страната. Сред тях бе и Владимир Климанов - Генерален консул на Русия във Варна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР