Община Варна организира серия от кампании за почистването на морската

...
Община Варна организира серия от кампании за почистването на морската
Коментари Харесай

Общината с важен апел: Да изчистим Варна на 27-и април!

Община Варна провежда серия от акции за почистването на морската столица. Първата от тях ще се организира на 27 април, събота, разгласи кметът на Варна Благомир Коцев. Последно такова разчистване бе проведено през ноември предходната година след огромната стихия. В районните кметства ще бъдат обезпечени торби за събиране на отпадъците, като кметът се надява повече хора да се включат в самодейността. 

Служители на администрацията и районните кметства, дружно със сметопочистващата компания ще извършат огромно разчистване на булеварди, улици и площади, ободряване на междублокови и зелени пространства във всички региони на общината.

Акцент в разчистване в деня ще бъде бул. " Сливница "  от градинката " Севастопол "  в посока Морска градина. Колонадата на входа на парка също ще бъде почистена главно. Сметопочистващата компания се е ангажирала да командирова свои чиновници от Шумен, Разград и Търговище, които да оказват помощ във Варна.

Обмисля се и увеличението на броя на контейнерите в града. Общината работи и по план за основаване на хранилище, в което варненци да изхвърлят едрогабаритните си боклуци. Той разясни, че и все още съществува график за извозването на едрогабаритния боклук, който се изхвърля към контейнерите за боклук и прикани жителите да го съблюдават.

 

Чистотата на града е един от главните ни цели, сподели през днешния ден кметът Коцев. Той разясни, че се обмисля и вид за зеления боклук. В момента всеобщо хората приготвят дворните си места за топлите месеци. Сега изхвърлянето на този тип боклуци е неразрешено в съдовете с общия боклук.

До края на април ще завърши и пръскането против кърлежи на територията на Община Варна, сподели още кметът на днешния брифинг.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР