Община Варна кандидатства по два проекта за провеждане на мащабни

...
Община Варна кандидатства по два проекта за провеждане на мащабни
Коментари Харесай

Варна ще привлича немски туристи с две мащабни кампании

Община Варна кандидатства по два плана за осъществяване на огромни маркетингови акции на немския пазар. Всички действия ще се финансират по новата Програма за маркетингови действия на туристически услуги в Черноморските общини на Министерство на туризма. Това стана ясно по време на работна среща през вчерашния ден на кмета на Варна Благомир Коцев с министъра на туризма Зарица Динкова.

По създание и двата плана целят основаване на новаторски туристически артикули, предоставящи друг метод при представянето на Варна като значим черноморски район, изясни кметът. От диалога стана ясно, че главният фокус на програмата е върху насърчаването на икономическия напредък и възстановяване на информираността. В плановете си Община Варна цели да увеличи онлайн потребителското доверие за Черноморския район на немския пазар, който към момента не е възстановил равнищата отпреди 2019 година

Чрез удължение на туристическия сезон, се стремим индиректно да разкрием нови работни места в областта на туризма и целогодишна претовареност на към този момент отворените такива, добави още кметът.

Министър Динкова уточни, че програмата е действителна стъпка по посока децентрализация, тъй като, по думите й, туризмът е на първо място местна политика. Тя уточни, че е належащо да се направи среща сред кметовете, на която да се обсъдят политиките и концепциите на локално равнище и координацията на национално равнище. Кметът на Варна, заяви, че за петък – 8 декември, към този момент е поканил кметовете на общините от Североизточна България, с цел да се обсъдят общи капиталови планове, в това число и в областта на туризма.

Министърът на туризма Зарица Динкова и кметът на Варна Благомир Коцев възпламениха дружно светлините на Коледната елха на Варна и участваха на празничния концерт и зарята.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР