Община Варна е сключила договор за изграждане на нов корпус

...
Община Варна е сключила договор за изграждане на нов корпус
Коментари Харесай

Изграждат нов корпус с 14 класни стаи към СУ „Найден Геров“ във Варна

Община Варна е сключила контракт за създаване на нов корпус към VІІ СУ „ Найден Геров “, оповестиха за Moreto.net от дирекция „ Образование и юношески действия “ към Община Варна.

Строителните действия се правят в осъществяване на програмата на Министерството на образованието и науката за създаване, продължение, надстрояване, реорганизация на детски ясли, градини и учебни заведения, утвърдена с решение на държавното управление на ГЕРБ от август 2020 година Целта на плана е да се обезпечи целодневна организация на образователния ден и извънкласни действия, както и основаване на приобщаваща среда за деца със специфични просветителни потребности.

Новият корпус ще бъде на четири етажа, обвързван с централното тяло посредством топла връзка, обезпечени са наличен асансьор и стълбищна клетка. С реализирането на плана ще се реализира увеличение на образователните пространства с 14 класни стаи за 364 възпитаници. Предвидени са и санитарни пространства за хора с увреждания. На първия етаж ще бъде построена зала за извънкласни действия, която ще позволи казуса с дефицита на общи пространства за осъществяване на мероприятия, празници и упражняването на разнообразни занимания по ползи.

Стойността на обекта е в размер на 3,9 млн. лева, а договорът е подписан с „ Калея трейд ЕООД “. Предстои избор на компания за строителен контрол, разкриване на строителна площадка, след което ще започват и строителните действия. Срокът на осъществяване е до 12 месеца от датата на разкриване на строителна площадка и е до сключване на констативен акт пример 15, прецизираха от дирекцията.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР