Община Варна е осъдена да плати 4552 лв. обезщетение на

...
Община Варна е осъдена да плати 4552 лв. обезщетение на
Коментари Харесай

Варненка осъди Общината след падане заради разбит тротоар

Община Варна е наказана да заплати 4552 лева обезщетение на потърпевша от дупка в тротоар. Решението на Районния съд в морската столица е от 4 януари тази година, след извършено през декември м. година съвещание по делото, сподели информация на Дарик измежду постановените правосъдни актове.

Инцидентът е станал на 11 ноември 2018 година на ул. ”Никола Й. Вапцаров ”, в региона на бл. 11 в кв. ”Чайка ”. Жената се спънала в счупена тротоарна плочка и кракът й попаднал в образувалата се дупка. При рухването счупила лявото си рамо, което налoжило 9-дневен престой в болница, оперативно лекуване и закупуване на система за еднопосочно протезиране на раменната става на стойност 4500 лева

В правосъдния иск потърпевшата варненка претендира за 4552.20 лв., колкото са направените разходи по лекуването. Твърди се, че пропадането в необезопасена тротоарна плочка е вследствие на държание на лица, които ответната Община е натоварила да наблюдават за редовност на пътната настилка.

Искът е признат за състоятелен и почетен изцяло от Варненския областен съд. За сметка на Общината са и направените по делото правосъдни разходи в размер на 1187 лв..

Решението предстои на обжалване.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР