Община Варна да кандидатства за финансиране на проекта за изграждане

...
Община Варна да кандидатства за финансиране на проекта за изграждане
Коментари Харесай

Правят зона за отдих и спорт до пристанище „Карантината“ във Варна

Община Варна да кандидатства за финансиране на плана за създаване на зона за отдих и спорт до пристанище „ Карантината “, даде позитивно мнение комисията по европейски въпроси към локалния парламент, съобщи кореспондент на Moreto.net.

Средствата, които са нужни за реализирането на зоната, са до 469 хиляди лв.. Очакванията са 85% от тях да бъдат обезпечени като безплатна финансова помощ по оперативната стратегия, по която би трябвало да се кандидатства до края на месеца, а останалите 15% би трябвало да дойдат от национално съфинансиране. Община Варна би трябвало да обезпечи 40 хиляди лв. за хонорари на екипа за организация и ръководство, изясни шефката на общинската дирекция „ Европейски и национални оперативни стратегии “ Ани Николова.

Срокът за осъществяване на плана е до края на 2023 година. В рамките му на процедура ще бъдат продължени дейностите, които са осъществени в границите на програмата за развиване на риболовство и аквакултури, свързани с пристанище „ Карантината “, сподели още Николова.

Против решението Община Варна да кандидатства за реализиране на план гласоподава групата на „ Възраждане “. Мотивът за това бе, че новоизграденото рибарско пристанище на процедура е неизползваемо и няма смисъл да се влагат спомагателни средства на това място. Според съветниците е по-добре общинското присъединяване в размер на 40 хиляди лв. да отидат за рибарското пристанище в „ Аспарухово “, което се нуждае от основни усъвършенствания.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР