Община Тервел възнамерява да подпомогне бизнеса в извънредното положение като

...
Община Тервел възнамерява да подпомогне бизнеса в извънредното положение като
Коментари Харесай

Община Тервел ще подкрепи бизнеса с нов срок за плащане на данъци и опрощаване на наеми

Община Тервел има намерение да подкрепи бизнеса в изключителното състояние като удължи периода с два месеца - до 30 юни, в който локалните налози и такса "смет " се заплащат с 5 на 100 отстъпка, оповестяват от кметската администрация.

Обмисляните стъпки следва да бъдат прегледани в общинския съвет. Общинската администрация ще предложи и да бъдат опростени наемите, дължими на общината за всички търговски обекти, прекратили работа след издадена заповед на кмета, - съразмерно за всеки ден от интервала на деяние на разпореждането, показват от общината.

В Тервел над 50 обществени места се дезинфекцират като мярка против болестта

Гражданите също ще бъдат подкрепени в сложните дни като общината приготвя план за безвъзмездна патронажна грижа за 54 души до края на 2020 година.

По целева стратегия ще бъде обезпечен и безвъзмезден топъл обяд най-малко за месец за най-вече 170 поданици на обитаемоте места в общината. Домашният обществен патронаж би трябвало да претърпи метаморфоза като се удвои потенциалът му, с цел да бъдат изпълнени двете ограничения за хората в потребност, показват от кметската администрация. Създаденото ново звено за закупуване на медикаменти, храни и за осъществяване на разнообразни услуги на възрастни хора, ще разшири активността си, допълват от общинската администрация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР