Община Стралджа минава на режим на уличното осветление заради високите

...
Община Стралджа минава на режим на уличното осветление заради високите
Коментари Харесай

Община Стралджа минава на режим на уличното осветление заради високите сметки за ток

Община Стралджа минава на режим на уличното осветяване поради високите сметки за ток. Осветлението ще се включва по-късно и ще се стопира по-рано заран. Мярката е подхваната, с цел да не се стига до нарастване на локалните налози и такси за компенсиране на спомагателните разноски за електрическа енергия в бюджета, заяви за Българска телеграфна агенция кметът Атанас Киров.

По думите му, последната платена от Общината сметка е 80 000 лева за декември , което над три пъти повече от същия месец през 2020 година - 27 000 лв..

Икономиите на ток ще бъдат въведени първо в общинския център, а при нужда и в селата. Междувременно се ускоряват двойно патрулите в тъмните часове на общинската защита и полицията за предварителна защита на обири и битова престъпност, сподели още кметът Киров.

" С тази разлика от 50 хиляди лв. бихме могли да създадем ремонт на улица в някое обитаемо място, вместо да ги разходваме за ток. Същата е обстановката и в учебни заведения, и в детски градини в общината. Надявам се на бързи и съответни ограничения от страна на страната ", разяснява кметът на Стралджа.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР