Община Стара Загора и фондация Джазтет“ и тази година с

...
Община Стара Загора и фондация Джазтет“ и тази година с
Коментари Харесай

Джаз форум ще завладее Стара Загора през юни

Община Стара Загора и фондация „ Джазтет “ и тази година на драго сърце канят старозагорци и гостите на града на интернационалния джазов фестивал, който обичайно се организира във втория уикенд на месец юни, оповестиха от Общината в града.

Джаз форумът ще бъде открит на 9 юни от 19 часа на сцената измежду Античния комплекс „ Августа Траяна “. Концертите не престават на 10 и 11 юни . Фестивалната стратегия още веднъж ще изненада ценителите на джазовата музика със мощно интернационално присъединяване и богато музикално многообразие.

Специално за десетия си рожден ден Джаз форумът посреща Modern Art Orchestra . Унгарският оркестър е учреден, управителен и дирижиран от световноизвестния тромпетист, композитор и аранжор Корнел Фекете-Ковач. Със своето звучене групировката се утвърди като водещ тълковник на класическа и модерна музика, всеки неин член свири без изпитание класическа, джаз или етно музика, което води до органично допълнение сред жанровете. Оркестърът е работил взаимно със световноизвестни музиканти като Кърт Елинг, Ранди Брекър, Дейвид Либман, Бени Голсън и други

Сред българските участници са имената на любимците на фестивала -  Милица Гладнишка и Военен биг бенд Стара Загора. Ще чуем още тромпетиста Михаил Йосифов, който не без съображение се дефинира като музикант от европейска големина.

За да отпразнуват десетия рожден ден , на фестивалната сцена ще се изявят и някои от младите старозагорски музиканти, които припознаха джаза като своята музика и го обикнаха за цялостен живот точно по време на годишните издания на Джаз конгрес Стара Загора.

Няма да бъдат забравени и най-малките. За тях е матинето „ Джаз за деца “ . За меломаните и феновете на моментните импровизации уредниците плануват два джемсешъна след главните концерти.

Всички фестивални събития са с вход свободен.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР