Община Смолян обяви конкурс за директор на Планетариума в града.

...
Община Смолян обяви конкурс за директор на Планетариума в града.
Коментари Харесай

Обявиха конкурс за директор на планетариума в Смолян, ето какви са изискванията

Община Смолян разгласи конкурс за шеф на Планетариума в града.

Конкурсът е за заемане на длъжността " шеф " на Общински културно- учебен център " Планетариум с астрономическа обсерватория “

Минималните условия за заемане на длъжността са претендентите да са с висше обучение , квалификационна степен " Магистър ", със специалности: " Физика “ и/или " Астрономия “.

Те би трябвало да имат професионален опит от 3 години . Допълнителните умения и квалификации, носещи преимущество на претендентите са научно звание или научна степен, професионално-квалификационна степен, спомагателна подготовка и/или специализация в региона на физическите науки; присъединяване в създаването и реализацията на стратегии и планове, чуждоезикова подготовка и компютърна просветеност.

Характерът на работата се показва в организация, управление и надзор на цялостната работа в Общински културно- учебен център " Планетариум с астрономическа обсерватория “ /ПАО/-Смолян, като вторичен разпоредник с бюджетни заеми.

Директорът на институцията ще дава отговор и управлява спазването на вътрешния ред в Общински културно- учебен център " Планетариум с астрономическа обсерватория “ /ПАО/-Смолян, опазването на собствеността, ръководството и стопанисването на имуществото, ефикасното, оправдано и законосъобразно консумиране на финансовите средства и спазването на финансовата дисциплинираност.

Той ще управлява и дава отговор за спазването на нормативните документи, свързани с разходването на бюджетни средства и осъществяването на бюджета. Директорът съставлява Общински културно-образователен център " Планетариум с астрономическа обсерватория “ /ПАО/-Смолян пред способените органи.

Начинът на осъществяване на състезанието е посредством допускане по документи, отбрана на Програма за активността и развиването на Общински културно-образователен център " Планетариум с астрономическа обсерватория “ /ПАО/-Смолян за интервал от четири години, в детайли създадена за първата от тях и изявление.

Документите за присъединяване в състезанието се подават персонално от претендента или посредством негов прокурист в Община Смолян на адрес: гр. Смолян, п.к.4700, бул. " България " № 12, в деловодството на Община Смолян, ет.1, всеки работен ден от 8.30 ч. до 17.00 ч. Могат също по този начин да се изпратят по пощата с предложено писмо с противоположна квитанция или посредством куриерска работа на горепосочения адрес.

Крайният период за подаване на документи е 18 август.

Припомняме, че в планетариума в Смолян се прави огромен ремонт и реорганизация на постройката и двата купола. Предстои и доставка на модерно високотехнологично съоръжение за звездната зала и за обсерваторията. В ремонтните действия е включено възобновяване на дограма, топлоизолация, обшивка, електрическа и ВиК-инсталации, обезпечаване на налична среда за хора с увреждания.

За звездната зала ще се достави цифрова система за планетариум, нова инсталация за театрално осветяване и озвучаване. Проектирано е основаване на втори посетителски център, както и покупка на нов телескоп за обсерваторията.

Общата стойност на плана е 4.1 млн. лева , а крайният период за осъществяване е продължен до 30 декември 2023 г.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР