Община Сливен планира изграждането на нова детска градина в квартал

...
Община Сливен планира изграждането на нова детска градина в квартал
Коментари Харесай

Община Сливен планира изграждането на нова детска градина в квартал Надежда

Община Сливен възнамерява построяването на нова детска градина в квартал "Надежда ". Това заяви пред публицисти през днешния ден кметът на Сливен Стефан Радев, който показа пред медиите резултата от повсеместен ремонт в детска градина "Звездица " в квартал "Даме Груев ", предава Българска телеграфна агенция. Там не са били осъществявани сходни действия от основаването на детското заведение през 1975 година.

Ремонтът се финансира от общината и отчасти с помощ от държавното управление, които са разрешили спестени средства от други планове да не бъдат възстановявани, а да се насочат към "Звездица ". Стойността на целия план е 1 милион лв. и включва цялостна замяна на инсталациите, преоборудване на пространствата, вложения в кухнята и материалната база и други

Освен създаване на нова детска градина, общината работи по планове за разширение на две съществуващи и преоборудване на три градини от полудневни в целодневни, сподели още кметът.

В кв. "Надежда " за пръв път детска градина отвори порти през 2016 година. Тя е по план на Община Сливен за обществено включване на роми и други уязвими групи, изпълняван в границите на Програма ЗОВ (Здраве и Образование за Всички) на Българо-швейцарската стратегия за съдействие. Обединеното детско заведение обгръща 32 деца в две групи ясли и 120 деца в четири групи в детска градина. По думите на Радев, в квартала има огромен брой деца, които не са обхванати, което постанова построяването на ново детско заведение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР